Pohlednice Slon

 
Pohlednice Slon
č: D-SLJ 001 2.30 Kč od 25 ks Kč
 Nižší cena platí při objednávce minimálně 25 kusů  
Slon
Jest to čeleď ssavců chobotnatých, z níž posud žijí jen dva druhy: slon africký a indický. Mnohými zvláštnostmi ve skladbě lebky, ve stavbě chodidla nohy a v úpravě chrupu liší se od ostatních ssavců kopytnatých. Na lebce slonů jest veliká mezičelisť, nosní kosti tak malé, že jsou až zakrnělé; v kosti čelní jsou veliké dutiny. Čelisť spodní krátká a silná pohybuje se od zadu ku předu. Přední zuby jsou vyvinuty v mohutné kly, buď v čelisti horní nebo v obou dvou. Drahocenná slonovina klů sloních přiváží se do Evropy a Ameriky, hlavně z Afriky, a to ročně asi 770.000 kg; tomu padne za oběť asi 50.000 slonů, tak že slon africký jest blízek úplnému vyhynutí. Sloni žijí ve stádech o 30-200 kusech, doba březosti samic trvá 20 ½ měsíce. Živí se potravou rostlinnou: listím stromů rýží, cukrovou třtinou atd. Denně spotřebuje 70-80 kg potravy (sena, rýže, řípy) a proto nehodí se za domácí zvíře ku pracím hospodářským, ježto výkony jeho práce jsou mnohem menší než cena potravy jím spotřebovaná.
(Zdroj: Ottův slovník naučný)

Slon Ostatní
Typ: Dětské, Zvířata,
Rozměry: 148x105 mm
Cena: při koupi 25 a více kusů platí cena 2.30 Kč / ks, při menším množství platí cena 4.00 Kč / ks.
Ceny jsou uvedené bez DPH 21%.

zpět